Ge­hakt­pie met erw­ten, pa­pri­ka en wit­te bo­nen

Deze prachtige pie is rijkgevuld, hartverwarmend op gure herfstdagen en ook nog eens voordelig.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 890 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze prachtige pie is rijkgevuld, hartverwarmend op gure herfstdagen en ook nog eens voordelig. 4 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo, het gehakt, de oregano, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes.
  2. Rol 5 plakjes hartige taartdeeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Bekleed de bodem en rand van een ingevette ovenschaal ermee. Meng de paprika met het gehaktmengsel, de bonen in tomatensaus en de ontdooide erwten. Verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  3. Rol 4 plakjes deeg uit tot een ronde lap van Ø 25 cm. Leg over de bovenkant van de ovenschaal, zodat de vulling is afgedekt. Druk de randen aan. Snijd in het midden van het deeg 3 inkepingen in de vorm van blaadjes, zodat de stoom kan ontsnappen. Rol het laatste plakje deeg uit en snijd er blaadjes van. Plak op het deegdeksel. Klopt het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de pie in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

De streepjes in de rand van het deeg-deksel? Je maakt ze met de zijkant van een vork.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.310 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktpie met erwten, paprika en witte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­pie met erw­ten, pa­pri­ka en wit­te bo­nen

1
1
  • 125 g chorizo
  • 2 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukken. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal fijn.

2
2
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • ½ el gedroogde oregano

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo, het gehakt, de oregano, peper en eventueel zout 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 295 g gegrilde paprika's

Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in reepjes.

4
4
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • ½ el bloem om te bestuiven

Rol de plakjes hartige taartdeeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.

5
5

Bekleed de bodem en rand van een ingevette ovenschaal ermee.

6
6
  • 840 g witte bonen in tomatensaus
  • 450 g tuinerwten

Meng de paprika met het gehaktmengsel, de bonen in tomatensaus en de ontdooide erwten. Verdeel over de bodem van de ovenschaal.

7
7
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart

Rol de plakjes deeg uit tot een ronde lap van Ø 25 cm. Leg over de bovenkant van de ovenschaal, zodat de vulling is afgedekt. Druk de randen aan.

8
8

Snijd in het midden van het deeg 3 inkepingen in de vorm van blaadjes, zodat de stoom kan ontsnappen.

9
9
  • 1 plakje deeg voor hartige taart
  • 1 ei

Rol het plakje deeg uit en snijd er blaadjes van. Plak op het deegdeksel. Klopt het ei los en bestrijk het deeg ermee.

10
10

Bak de pie in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

De streepjes in de rand van het deeg-deksel? Je maakt ze met de zijkant van een vork.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.