Ge­pa­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes met mos­terd

Met een oosters tintje en een knapperig jasje zijn deze balletjes heerlijk bij de borrel.

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje Met een oosters tintje en een knapperig jasje zijn deze balletjes heerlijk bij de borrel. 16 stuks
3 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • cocktailprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de augurken fijn. Kneed het gehakt met de augurk, maizena, ketjap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van.
  2. Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los. Strooi het paneermeel ook in een diep bord. Haal de balletjes één voor één door de bloem, het ei en paneermeel.
  3. Verhit de olie in een ruime pan tot 170 ºC. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de balletjes in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Geef er mosterd en cocktailprikkers er apart bij.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 115 mg
Tags
Ook te zien in

Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pa­neer­de ge­hakt­bal­le­tjes met mos­terd

1
  • 2 augurken zuur

Snijd de augurken fijn.

2
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl maizena
  • 1 el ketjap manis
  • 2 tl mosterd

Kneed het gehakt met de augurk, maizena, ketjap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van.

3
  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • 75 g paneermeel

Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los. Strooi het paneermeel ook in een diep bord.

4

Haal de balletjes één voor één door de bloem, het ei en paneermeel.

5
  • 300 ml zonnebloemolie

Verhit de olie in een ruime pan tot 170 ºC. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer.

6

Bak de balletjes in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Geef er mosterd en cocktailprikkers er apart bij. Bon appétit!

Tip: Serveer er een lepel piccalilly bij, dat zorgt voor een friszuur accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.