Oven­kip met to­ma­ten en ru­co­la

Bereid met geurige, verse Italiaanse kruiden. Op het laatst schep je er ciabatta door en nootachtige rucola. Bellissima!

(1.129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bereid met geurige, verse Italiaanse kruiden. Op het laatst schep je er ciabatta door en nootachtige rucola. Bellissima! 4 personen
4 1129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en Italiaanse kruiden. Snijd de kipfilets in stukken (2 stukken per persoon). Doe de kip in de ovenschaal en schep om met de helft van de gekruide olie. Snijd de ui en tomaten in parten. Verdeel de ciabatta in stukken. Verdeel de ui, tomaten en ciabatta over de bakplaat en voeg de rest van de gekruide olie toe.
  3. Schuif de bakplaat onder in de oven en zet de ovenschaal erboven. Rooster ca. 30 min. Schep na 15 min. de kip en tomaten om. Neem uit de oven en schep de groenten, ciabatta en kip om met de rucola. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 36-37

Ovenkip met tomaten en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­kip met to­ma­ten en ru­co­la

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en Italiaanse kruiden.

3
  • 380 g kipfilet

Snijd de kipfilets in stukken (2 stukken per persoon).

4

Doe de kip in de ovenschaal en schep om met de helft van de gekruide olie.

5
  • 1 ui
  • 6 tomaten

Snijd de ui en tomaten in parten.

6
  • 1 ciabatta

Verdeel de ciabatta in stukken.

7

Verdeel de ui, tomaten en ciabatta over de bakplaat en voeg de rest van de gekruide olie toe.

8

Schuif de bakplaat onder in de oven en zet de ovenschaal erboven. Rooster ca. 30 min. Schep na 15 min. de kip en tomaten om.

9
  • 75 g rucola

Neem uit de oven en schep de groenten, ciabatta en kip om met de rucola. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.

10

Bon appétit!

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.