Pas­ta car­bo­na­ra met ru­co­la en to­maat­jes

Succes verzekerd met dit zomerse gerecht.

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Succes verzekerd met dit zomerse gerecht. 4 personen
3 181

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de tomaatjes en schep ze in een bakblik om met de olijfolie, kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 4-6 min. gaar.
  2. Verwarm de carbonarasaus in de magnetron of in een steelpannetje. Giet de tagliatelle af en vang het kookvocht op. Roer de carbonarasaus los met een flinke scheut van het kookvocht. Roer de saus en de hamreepjes door de tagliatelle en warm de pasta nog heel even door. Schep de rucola op de tagliatelle en verdeel de pasta over vier (warme) diepe borden. Schep de tomaatjes erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Pasta carbonara met rucola en tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta car­bo­na­ra met ru­co­la en to­maat­jes

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

2
2

Verwarm de ovengrill voor.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Halveer de tomaatjes en schep ze in een bakblik om met de olijfolie, kruiden en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 225 g pastasaus carbonara

Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze in 4-6 min. gaar. Verwarm de carbonarasaus in de magnetron of in een steelpannetje.

5
5

Giet de tagliatelle af en vang het kookvocht op. Roer de carbonarasaus los met een flinke scheut van het kookvocht.

6
6
  • 200 g hamreepjes

Roer de saus en de hamreepjes door de tagliatelle en warm de pasta nog heel even door.

7
7
  • 75 g rucola

Schep de rucola op de tagliatelle en verdeel de pasta over vier (warme) diepe borden. Schep de tomaatjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.