Kool­vis met groen­ten en rijst

Kort gestoofd blijft de vis mals en sappig.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kort gestoofd blijft de vis mals en sappig. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was en maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de prei wassen en snijd in ringen.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Bak de paprika en de prei ca. 4 min. Voeg de champignons toe bak en ca. 2 min. mee. Voeg de vis, het paprikapoeder, het bouillontablet en het water toe. Aan kook brengen en ca. 8 minuten zachtjes koken tot vis gaar is. Keer de vis halverwege voorzichtig. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met friséesla.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 30-31

Koolvis met groenten en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­vis met groen­ten en rijst

1
1
  • 250 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2
2
  • 2 rode paprika's
  • 250 g champignons
  • 1 prei

Was en maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de prei wassen en snijd in ringen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 50 g boter

Verhit de boter in een braadpan. Bak de paprika en de prei ca. 4 min. Voeg de champignons toe bak en ca. 2 min. mee.

4
4
  • 400 g koolvisfilets
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 visbouillontablet

Voeg de vis, het paprikapoeder, het bouillontablet en het water toe. Aan kook brengen en ca. 8 minuten zachtjes koken tot vis gaar is.

5
5

Keer de vis halverwege voorzichtig. Serveer met de rijst.

combinatietip:

Lekker met friséesla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.