Kool­vis in krui­di­ge li­moen­saus met rijst

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in ruim kokend water 10 minuten. Schenk de ananas, het ananassap en de woksaus in een braadpan of diepe koekenpan, leg de stukken koolvis erin en breng de saus voorzichtig roerend aan de kook. Keer de stukken vis af en toe voorzichtig om en laat ze gaar worden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de paksoistelen, de ui en de prei 5 minuten. Giet de rijst af en schep deze in de wok. Roerbak nog 2-3 minuten, schep er de laatste minuut het paksoiblad bij.
  3. Serveer de gebakken rijst bij de koolvis in limoensaus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.