Cous­cous met ka­neel en ro­zij­nen

Een mix van kleuren, geuren en smaken. Heerlijk zachtzoet bijgerecht dat ook nog eens mooi op tafel staat.

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Een mix van kleuren, geuren en smaken. Heerlijk zachtzoet bijgerecht dat ook nog eens mooi op tafel staat. 6 personen
3 192

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie en fruit de ui met de kaneel in 3 min. zacht en glazig. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe. Bak ze 2 min. mee. Laat op een bord afkoelen.
  2. Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min. wellen. Voeg de rozijnen, peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met kaneel en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ka­neel en ro­zij­nen

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el peterselie

Snipper de ui. Snijd de knoflook en de peterselie fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen kaneel

Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de kaneel in 3 min. zacht en glazig.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe. Bak ze 2 min. mee. Laat op een bord afkoelen.

4
4
  • 300 g couscous
  • 2 el olijfolie

Doe de couscous in een schaal en schenk de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor.

5
5
  • 300 ml groentebouillon

Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min. wellen.

6
6
  • 100 g rozijnen

Voeg de rozijnen, peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.