Pi­la­v van cous­cous met ro­zij­nen

Qua bereiding heeft het wat weg van risotto, maar dit Midden-Oosterse gerecht maak je met couscous.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Qua bereiding heeft het wat weg van risotto, maar dit Midden-Oosterse gerecht maak je met couscous. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wel de rozijnen 10 min. in heet water en giet hierna af. Dep de tomaten droog met keukenpapier en snijd deze in stukjes. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak de ui 2 min. op zacht vuur.
  2. Bak de couscous en het gemberpoeder al omscheppend mee tot de korrels glanzen. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk het water erover. Voeg de tomaten en rozijnen toe. Laat de couscous al roerend in 5-6 min. zachtjes gaar worden.
  3. Knip de bieslook erboven fijn en schep deze erdoor.

variatietip:

Vervang de zongedroogde tomaat eventueel door stukjes paprika en bak deze met de ui mee. Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.

combinatietip:

Serveer de pilav bij kip en lamsvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pilav van couscous met rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­la­v van cous­cous met ro­zij­nen

1
1
  • 75 g blanke rozijnen
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 1 rode ui

Wel de rozijnen 10 minuten in heet water en giet hierna af. Dep de tomaten droog met keukenpapier en snijd deze in stukjes. Snipper de ui.

2
2
  • 4 el olie

Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak de ui 2 min. op zacht vuur.

3
3
  • 200 g couscous
  • ½ tl gemberpoeder (djahé)
  • ½ tuinkruidenbouillontablet
  • 3 dl water

Bak de couscous en het gemberpoeder al omscheppend mee tot de korrels glanzen. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk het water erover.

4
4

Voeg de tomaten en rozijnen toe. Laat de couscous al roerend in 5-6 min. zachtjes gaar worden.

5
5
  • 8 g verse bieslook

Knip de bieslook erboven fijn en schep deze erdoor.

variatietip:

Vervang de zongedroogde tomaat eventueel door stukjes paprika en bak deze met de ui mee. Vervang de rozijnen door 100 g salademix, een mengsel van rozijnen en noten.

combinatietip:

Serveer de pilav bij kip en lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.