Mexi­caan­se oven­scho­tel

Onder een knapperig dakje van nacho’s schuilt een pittige vulling. Voeg druppels tabasco toe voor een extra kick.

(711)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Onder een knapperig dakje van nacho’s schuilt een pittige vulling. Voeg druppels tabasco toe voor een extra kick. 4 personen
3 711

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt 2 min. Voeg de ui en wokgroente toe en bak 3 min. mee. Voeg de minikrieltjes, pastasaus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel ca. 25 min. in de oven tot de krieltjes gaar zijn en de kaas is gesmolten.

combinatietip:

Lekker met een kropsla, olijfolie en limoensap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.765 mg
  • vezels 14 g
Tags

Mexicaanse ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 350 g vegetarisch gehakt

Verhit de olie in een wok en bak het gehakt 2 min.

4
4
  • 400 g Hollandse wokgroente

Voeg de ui en wokgroente toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 850 g gekruide minikrieltjes
  • 390 g sugo pastasaus pikant
  • 100 ml kraanwater
  • 2 el olijfolie

Voeg de minikrieltjes, pastasaus en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal.

6
6
  • 100 g tortillachips nacho cheese
  • 75 g geraspte jonge kaas

Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de kaas.

7
7

Bak de ovenschotel ca. 25 min. in de oven tot de krieltjes gaar zijn en de kaas is gesmolten.

combinatietip:

Lekker met een kropsla, olijfolie en limoensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.