Ge­gra­ti­neer­de ka­bel­jauw met kriel en wok­groen­te

De kaas en ui geven de vis extra power.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De kaas en ui geven de vis extra power. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de ovengrill aan. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Dep de kabeljauw droog, bestrooi met peper en zout en bak in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaas erdoor.
  3. Neem de vis uit de pan en leg in een ingevette ovenschaal. Verdeel het kaas-uimengsel erover. Zet ca. 6 min. in de oven onder de grill.
  4. Maak ondertussen de wok schoon en verhit hierin de rest van de olie. Roerbak de krieltjes 3 min. Voeg de wokgroente en tijm toe en roerbak nog 5 min. Verdeel over 4 borden en verdeel de vis erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde kabeljauw met kriel en wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de ka­bel­jauw met kriel en wok­groen­te

1
1
  • 1 el arachideolie

Zet de ovengrill aan. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.

2
2
  • 400 g kabeljauwfilet

Dep de kabeljauw droog, bestrooi met peper en zout en bak in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 2 uien
  • 1 el arachideolie

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 g geraspte jonge kaas

Neem van het vuur en meng de kaas erdoor.

5
5

Neem de vis uit de pan en leg in de ingevette ovenschaal. Verdeel het kaas-uimengsel erover. Zet ca. 6 min. in de oven onder de grill.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 900 g gekruide minikrieltjes

Maak ondertussen de wok schoon en verhit hierin de olie. Roerbak de krieltjes 3 min.

7
7
  • 800 g Provençaalse wokgroente
  • 2 tl gedroogde tijm

Voeg de wokgroente en tijm toe en roerbak nog 5 min. Verdeel over 4 borden en verdeel de vis erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.