Fran­se pasta­scho­tel

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de spekreepjes in een koekenpan op laag vuur in ca. 5 min. uit. Voeg de olie toe, zet het vuur hoog en bak de runderreepjes 4 min. mee. Neem de spekreepjes en de runderreepjes met een schuimspaan uit de pan.
  2. Doe de roerbakmix in de pan met bakvet en roerbak 10 min., zodat de groenten ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, tomatenpuree en het water toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de spekreepjes en de runderreepjes toe en stoof nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de groente-vleessaus. Serveer het gerecht in diepe borden.

variatietip:

Bestrooi het gerecht met gemalen oude kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 28-29

Franse pastaschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se pasta­scho­tel

1
1
  • 250 g magere spekreepjes
  • 2 el olijfolie
  • 350 g Provençaals gekruide runderreepjes

Bak de spekreepjes in een koekenpan op laag vuur in ca. 5 min. uit. Voeg de olie toe, zet het vuur hoog en bak de runderreepjes 4 min. mee.

2
2

Neem de spekreepjes en de runderreepjes met een schuimspaan uit de pan.

3
3
  • 450 g Franse roerbakgroente
  • 2 tenen knoflook

Doe de roerbakmix in de pan met bakvet en roerbak 10 min., zodat de groenten ontdooien. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml kraanwater

Voeg de knoflook, tomatenpuree en het water toe en breng de saus al roerend aan de kook.

5
5

Voeg de spekreepjes en de runderreepjes toe en stoof nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 300 g penne rigate

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de groente-vleessaus. Serveer het gerecht in diepe borden.

variatietip:

Bestrooi het gerecht met gemalen oude kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.