Kip ca­jun met kom­kom­mer­sa­la­de

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommers in plakjes en schep ze om met de ui en de wijnazijn. Doe de ananasstukjes in een zeef en vang het ananassap op. Meng de ananasstukjes door het komkommermengsel en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kipfilet met de kruidenmix en bak 10 min. aan beide kanten goudbruin. Voeg het ananassap toe en stoof de kipfilet afgedekt op laag vuur in 5 min. gaar. Neem de laatste minuut de deksel van de pan en laat het stoofvocht inkoken.
  3. Verdeel de rijst en de kip cajun over 4 borden. Serveer met de komkommersalade.

Tip:

Voeg 1 uitgelekt blikje maiskorrels (198 g) aan de komkommersalade toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.