Ro­mi­ge kip kor­ma met broc­co­li

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.
  2. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de kipfiletreepjes erdoor en bak in 2 min. bruin. Schep de garam masala erdoor. Voeg de roomkaas met 150 ml water toe. Verwarm nog 5 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Schep de rijst met de kip korma in 4 diepe borden. Strooi er het amandelschaafsel over. Serveer de broccoli erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige kip korma met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge kip kor­ma met broc­co­li

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 800 g broccoli

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in 6 min. beetgaar.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g kipfilet

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de kipfiletreepjes erdoor en bak in 2 min. bruin.

3
3
  • 2 tl garam masala
  • 200 g MonChou

Schep de garam masala erdoor. Voeg de roomkaas met 150 ml water toe. Verwarm nog 5 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el amandelschaafsel

Rooster in een koekenpan zonder olie of boter het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.

5
5

Schep de rijst met de kip korma in 4 diepe borden. Strooi er het amandelschaafsel over. Serveer de broccoli erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.