To­ma­ten-ven­kel­stamp­pot

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 50 °C. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de suiker, peper en zout en zet ca. 2 1/2 uur in het midden van de oven tot de tomaten voor de helft zijn ingedroogd.
  2. Kook de aardappelen in water met wat zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Voeg de crème fraîche en de knoflook toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper.
  3. Roer de tomaten, de venkel, de olijven en de rucola door de puree. Lekker met gegrilde zalm.

Tip:

U kunt de tomaten 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

U kunt de venkel ook vervangen door 1 zak witte kool (biologisch).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.