Kar­ne­melk­pud­ding met aard­bei­en

Een pudding met aardbei, munt en citroensap. Lekker fris.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Een pudding met aardbei, munt en citroensap. Lekker fris. 6 personen
4 152

Ingrediënten

Keukenspullen
  • puddingvorm (1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 200 g aardbeien in stukjes. Snijd de helft van de muntblaadjes zo fijn mogelijk. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm het water met de suiker. Neem van het vuur als de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes 1 voor 1 op in het suikerwater.
  2. Schenk de karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor. Klop de slagroom stijf met een mixer. Spatel samen met de gesneden aardbeien en de gesneden munt door de karnemelk. Spoel de puddingvorm af en schep het melk-roommengsel erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  3. Pers de citroen uit. Halveer de rest van de aardbeien en meng met de rest van de munt, het citroensap en de poedersuiker. Stort de pudding op een groot bord. Schep het aardbeienmengsel eromheen en in het midden.

Tip:

Je kunt de pudding ’s ochtends al maken. Laat afgedekt in de koelkast opstijven en maak vlak voor serveren het aardbeien-muntmengsel.

video

Kar­ne­melk­pud­ding met aard­bei­en ZON­DER.mov

- 03:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Karnemelkpudding met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kar­ne­melk­pud­ding met aard­bei­en

1
  • 400 g aardbeien
  • 8 g munt

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 200 g aardbeien in stukjes. Snijd de helft van de muntblaadjes zo fijn mogelijk.

2
  • 6 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water.

3
  • 50 ml kraanwater
  • 100 g suiker

Verwarm het water met de suiker. Neem van het vuur als de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes 1 voor 1 op in het suikerwater.

4
  • 500 ml karnemelk

Schenk de karnemelk in een kom en roer het suikerwater erdoor.

5
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf met een mixer. Spatel samen met de gesneden aardbeien en de gesneden munt door de karnemelk.

6

Spoel de puddingvorm af en schep het melk-roommengsel erin. Zet afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.

7
  • 1 citroen
  • 7 g munt
  • 2 el poedersuiker

Pers de citroen uit. Halveer de rest van de aardbeien en meng met de rest van de munt, het citroensap en de poedersuiker.

8

Stort de pudding op een groot bord. Schep het aardbeienmengsel eromheen en in het midden. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.