Munt­hang­op met aard­bei­en

Zonder twijfel een van de Hollandse meesters, dit toetje met een fris extraatje van munt en fruit.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Zonder twijfel een van de Hollandse meesters, dit toetje met een fris extraatje van munt en fruit. 4 personen
3 67

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd 4 kleine aardbeien met kroontje achter voor garnering. Verwijder van de rest van de aardbeien de kroontjes en halveer ze. Rasp de gele schil van de citroen, houd wat rasp apart voor garnering en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de aardbeien en voeg de suiker toe. Schep om en laat 10 min. marineren.
  2. Haal de blaadjes munt van de steeltjes. Houd enkele blaadjes achter en snijd de rest fijn. Meng de munt en citroenrasp door de hangop en verdeel met de aardbeien over de glazen. Garneer met de achtergehouden munt, rasp en aardbeien.

variatietip:

De rest van de munt is lekker in een citroen-muntgranita (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

video

Ci­trus

Onze leverancier - 04:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Munthangop met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Munt­hang­op met aard­bei­en

1
1
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen

Houd 4 kleine aardbeien met kroontje achter voor garnering. Verwijder van de rest van de aardbeien de kroontjes en halveer ze. Rasp de gele schil van de citroen, houd wat rasp apart voor garnering en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 el suiker

Schenk het sap over de aardbeien en voeg de suiker toe. Schep om en laat 10 min. marineren.

3
3
  • ½ bakje munt
  • 500 g hangop

Haal de blaadjes munt van de steeltjes. Houd enkele blaadjes achter en snijd de rest fijn. Meng de munt en citroenrasp door de hangop en verdeel met de aardbeien over de glazen. Garneer met de achtergehouden munt, rasp en aardbeien.

variatietip:

De rest van de munt is lekker in een citroen-muntgranita (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.