Zeeuws vis­pot­je

Voor echte visliefhebbers! Deze slanke stoofpot vol smaken staat zó op tafel.

(304)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Voor echte visliefhebbers! Deze slanke stoofpot vol smaken staat zó op tafel. 4 personen
3 304

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de ui en knoflook en schenk de wijn erbij.
  2. Stoof met de deksel op de pan nog 10 min. Snijd de kabeljauw en zalm in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden. Snijd de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe. Doe op het laatste moment de Hollandse garnalen erbij en bestrooi het vispotje met de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zeeuws vispotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zeeuws vis­pot­je

1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes.

2
  • 4 tomaten

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf.

Tip: Om de tomaten af te laten koelen kun je ze onderdompelen in koud water.

3
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter

Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur 5 min.

4
  • 250 ml droge witte wijn

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de ui en knoflook en schenk de wijn erbij. Stoof met de deksel op de pan nog 10 min.

5
  • 150 g kabeljauwfilet
  • 150 g zalmfilet

Snijd de kabeljauw en zalm in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden.

6
  • 3 takjes platte peterselie
  • 150 g mosselen

Snijd de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe.

7
  • 100 g Hollandse garnalen

Doe op het laatste moment de Hollandse garnalen erbij en bestrooi het vispotje met de peterselie. Bon appétit!

Tip: Lekker met brood en Hollandse kropsla met gekookte eieren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.