Sla met an­sjo­vis

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 6 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de buitenste bladeren van 2 kroppen sla. Snijd elke krop in zessen. Was in koud water, dep droog en leg op een bord. Laat 1 potje ansjovis in olijfolie uitlekken, smelt in een pan op middelhoog vuur. Roer 1 el olijfolie extra vierge, 2 el rodewijnazijn en 1 fijngesneden teen knoflook erdoor. Voeg druppelsgewijs 2 el water en nog 4 el olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper. Schenk de dressing over de sla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.