Ko­kos­rijst met ka­neel

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 35

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de kokosmelk, melk en rijst in een pan aan de kook op de kleinste pit. Draai dan het vuur laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat met de deksel op de pan ca. 15 min. zacht doorkoken tot de rijst gaar is. Snijd de dadels in de lengte in vieren. Meng in een kom met de kaneel. Verdeel de kokosrijst over 4 kommen of diepe borden en bestrooi met de dadels.

Tip:

U kunt de kokosrijst 1 dag van tevoren bereiden. Laat de rijst eerst helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm vlak voor serveren op hoog vermogen kort op in de magnetron en verdeel dan pas de dadels erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.