As­per­ge­taartjes

Hartige taartjes gevuld met wit goud. Lekker met een salade van rucola.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hartige taartjes gevuld met wit goud. Lekker met een salade van rucola. 4 personen
3 161

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de azijn met de suiker in 30 min. op laag vuur in tot siroop. Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren luchtig. Voeg de crème fraiche toe, pers de knoflook erboven en klop erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak ze aan de 4 tot rechthoeken. Verdeel de asperges over het bladerdeeg. Rek het bladerdeeg iets in de lengte en rol de zijkanten ca. 1 cm omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover. Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn. Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aspergetaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­taartjes

1
  • 200 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker

Kook de azijn met de suiker in 30 min. op laag vuur in tot siroop.

2
  • 500 g witte asperges

Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3

Kook de asperges 10 min. in ruim water. Giet af en laat afkoelen.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 1 teen knoflook

Klop de eieren luchtig. Voeg de crème fraîche toe, pers de knoflook erboven en klop erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de rest van de plakjes en plak ze aan de 4 hele plakjes tot rechthoeken.

7

Verdeel de asperges over het bladerdeeg. Rek het bladerdeeg iets in de lengte en rol de zijkanten ca. 1 cm omhoog tot taartjes. Verdeel het eimengsel erover.

8

Bak de taartjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

9
  • 4 el amandelschaafsel
  • 10 g platte peterselie

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen. Snijd de peterselie fijn.

10

Besprenkel elk taartje met 1 el balsamicosiroop en bestrooi met het amandelschaafsel en de peterselie. Lekker met rucola. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.