As­per­ge­taart met gei­ten­kaas en ha­zel­no­ten

Heerlijk als hoofdgerecht, maar je kunt deze hartige taart ook in stukken snijden en meenemen naar een picknick.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 860 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Heerlijk als hoofdgerecht, maar je kunt deze hartige taart ook in stukken snijden en meenemen naar een picknick. 4 personen
3 136

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges in een aspergepan (of grote pan) in ruim kokend water met zout voor 10 min. Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 min. afgedekt in het kookwater staan en uitlekken. Schift de eierdooier van de rest van het ei. Roer in een kom de geitenkaas met de melk, de eierdooier en de honing los. Knip de rucola fijn. Schep de rucola door het mengsel van geitenkaas, melk, ei en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bestuif het aanrecht met bloem. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol uit tot een langwerpige lap. Laat de rand iets dikker. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de deeglap hier op en bestrijk met het geitenkaasmengsel. Houd de rand vrij. Verdeel de asperges over het deeg. Klop de andere eierdooier los met de rest van de melk. Bestrijk hiermee de aspergetaart.
  3. Bak in de oven de taart in ca. 30 min goudbruin. Hak de hazelnoten grof en rooster kort in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Haal de aspergetaart ui de oven en bestrooi met hazelnoten.
  4. Snijd in het aantal stukken dat je nodig hebt en serveer warm of koud. Lekker met salade van waterkers en aardbeien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 65 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­taart met gei­ten­kaas en ha­zel­no­ten

1
1
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges, van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges in een aspergepan (of grote pan) in ruim kokend water met zout voor 10 min.

2
2
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 4 el melk
  • 1 ei
  • 1 tl honing

Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 min. afgedekt in het kookwater staan en uitlekken. Schift de eierdooier van de rest van het ei. Roer in een kom de geitenkaas met de melk, de eierdooier en de honing los.

3
3
  • 30 g rucolasla

Knip de rucola fijn. Schep de rucola door het mengsel van geitenkaas, melk, ei en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bestuif het aanrecht met bloem. Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol uit tot een langwerpige lap. Laat de rand iets dikker.

5
5
  • 1 ei
  • 2 el melk

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de deeglap hier op en bestrijk met het geitenkaasmengsel. Houd de rand vrij. Verdeel de asperges over het deeg. Klop de andere eierdooier los met de rest van de melk. Bestrijk hiermee de aspergetaart.

6
6
  • 65 g hazelnoten

Bak in de oven de taart in ca. 30 min goudbruin. Hak de hazelnoten grof en rooster kort in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord. Haal de aspergetaart ui de oven en bestrooi met hazelnoten.

7
7

Snijd in het aantal stukken dat je nodig hebt en serveer warm of koud. Lekker met salade van waterkers en aardbeien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.