Tar­taartje met rijst en ge­bak­ken groen­ten

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 8 min. uit. Verhit 2 el olie in een andere koekenpan en fruit de ui 4 min. Verhit 2 el olie in een derde koekenpan en bak de witlof 2 min. Voeg de haricots verts en de spekblokjes toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de tartaartjes tijdens het bakken met peper en zout. Leg op elk bord 1 tartaartje en verdeel de gebakken ui erover. Serveer met de rijst en de groenten met spekjes.

Tip:

Recepten winnaar De Tas week 16: André Bouma.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 33 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.