Tar­taartje met ker­rie­saus

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout en bak ze in 8 min. bruin en net gaar; keer af en toe. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
  3. Kook de bevroren sperziebonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.
  4. Fruit ondertussen de ui in het bakvet van de tartaartjes. Voeg het kerriepoeder en 50 ml water toe. Roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de slagroom toe en laat 4 min. inkoken. Breng op smaak met de munt, peper en zout. Leg het vlees de laatste minuut terug in de pan.
  5. Giet de aardappelen af. Verdeel de tartaartjes over 4 borden en schep de kerriesaus erbij. Serveer met de aardappelen en de sperziebonen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.