Ri­sot­to met bleek­sel­de­rij, prei en gei­ten­kaas

Smeuïg, Italiaans en vega. Lekker die combi kaas en noten.

(164)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Smeuïg, Italiaans en vega. Lekker die combi kaas en noten. 4 personen
3 164

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng 540 ml water aan de kook. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Snijd de prei en bleekselderij in stukjes. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min. Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe. Verkruimel de geitenkaas, snijd de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 16-17

Risotto met bleekselderij, prei en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met bleek­sel­de­rij, prei en gei­ten­kaas

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 500 g preien
  • 300 g bleekselderij
  • 300 g risottorijst

Breng 540 ml water aan de kook. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Snijd de prei en bleekselderij in stukjes. Voeg de prei en de bleekselderij toe en roerbak 3 min. Roer de risottorijst erdoor en roerbak weer 3 min.

2
2

Schenk 1/3 van het kokende water erbij en laat al roerend door de rijst opnemen. Schenk de rest van het water erbij. Laat de rijst met de deksel op de pan op het laagste vuur in 15 min. al het water opnemen en gaar worden. Roer af en toe.

3
3
  • 250 g Bettine geitenkaas honing 45+
  • 3 takjes peterselie
  • 1 zakje walnoten

Verkruimel de geitenkaas, snijd de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Schep de geitenkaas, de peterselie en de walnoten door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.