Pom­poen met gei­ten­kaas en munt

Leuk als decoratie, maar we hebben 'm liever uit de oven.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Leuk als decoratie, maar we hebben 'm liever uit de oven. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de helften in partjes van ca. 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Besprenkel de parten met 3 el olijfolie en bestrooi met 2 tl ras el hanout en peper en eventueel zout. Bak de pompoenparten ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.
  3. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes.
  4. Neem de pompoenparten uit de oven en doe ze in een ruime schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt. Serveer warm, lauw of koud.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen met geitenkaas en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen met gei­ten­kaas en munt

1
1
  • 1 pompoen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2

Snijd de helften in partjes van ca. 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl ras el hanout

Besprenkel de parten met olijfolie en bestrooi met ras el hanout en peper en eventueel zout.

4
4

Bak de pompoenparten ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer halverwege.

5
5
  • 10 takjes munt

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd ze in reepjes.

6
6
  • 125 g geitenkaas honing 45+

Neem de pompoenparten uit de oven en doe ze in een ruime schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de munt.

7
7

Serveer warm, lauw of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.