Bal­le­tjes op Luik­se wij­ze van res­tau­rant Bel­ga Queen

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 203

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met de eieren, sjalotten en peterselie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng het paneermeel erdoor en kneed alles goed door. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Doe 4 el bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem. Meng de rozijnen met 150 ml warm water.
  2. Verhit 25 g boter in een braadpan. Bak de balletjes op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Voeg de rest van de boter toe en bak de ui 3 min. in dezelfde pan. Voeg de rest van de bloem toe en roer goed. Voeg de rozijnen met het water, de stroop en de jam toe. Breng aan de kook, zodat de stroop smelt en de saus dikker wordt. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze in ca. 25 min. op heel laag vuur verder gaar worden. Voeg een beetje kokend water toe als de saus te dik wordt. Breng de saus op smaak met flink wat peper en rodewijnazijn naar smaak. Lekker met sla en Vlaamse frites.

Tip:

U kunt de gehaktballetjes een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren in de saus.

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.