Cris­py kip met ci­troen­saus

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
4 72

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes ca. 10 min. Snijd ondertussen de kip in de lengte in repen en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Schenk de helft van het sap over de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Meng het citroenrasp met het paneermeel, de cornflakes en 2 el peterselie. Strooi de bloem op een bord. Haal de kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeelmengsel.
  2. Verhit 25 g boter in een steelpan en fruit de sjalotten. Voeg de rest van het citroensap toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in ca. 8 min. gaar. Voeg de rest van de boter en de peterselie toe aan de krieltjes. Schep om en breng op smaak met peper. Serveer met de citroensaus en eventueel een partje citroen.
video

Pa­ne­ren

Instructievideo - 00:49 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.