In­di­a­se kaas

  • bijgerecht
  • 1 persoon
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht 1 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 schone theedoeken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voor ca. 200 g: In pan melk met 1 tl zout aan de kook brengen. Azijn erdoor roeren en pan direct van vuur nemen. Blijven roeren tot melk zich scheidt in witte kaas en wei, eventueel opnieuw verwarmen als dit niet direct lukt. Vergiet bekleden met theedoek. Melk erin schenken en witte kaas even laten uitlekken. Kaas 30 sec. onder koud stromend water afspoelen om laatste wei te verwijderen. Punten van doek bij elkaar nemen, dichtdraaien en zoveel mogelijk vocht uit kaas persen. Doek met touw boven kaas dichtbinden. Kaas tussen twee platte borden leggen en op bovenste bord zwaar gewicht leggen (bijv. volle conservenblikken). Kaas minstens 1 uur laten uitlekken, voor steviger kaas 6 uur laten uitlekken. Paneer (= kaas) verpakt in plasticfolie max. 5 dagen in koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 62 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.