Cour­get­te met tijm en bies­look

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 102

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd in de lengte een plak van 1 cm van elke courgette af en snijd die plakken in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen.
  2. Doe de courgetteblokjes in een kom en meng met de helft van de geitenkaas, de ricotta, de helft van de tijm, de helft van de bieslook, 1 geperste teen knoflook en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hol de courgettes aan de kant van het snijvlak uit met een lepeltje en vul ze met het kaas-kruidenmengsel. Besprenkel elke gevulde courgette met 1/2 el olie en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de courgettes in 30 min. gaar.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de rest van de geitenkaas, de bieslook, de tijm, de olie, de knoflook en de rode peper erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta bij de courgette.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.