Sla­soep

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de sla toe en laat iets slinken. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. binden. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

bewaartip:

Je kunt deze soep invriezen. Roer dan wel de crème fraîche er pas vlak voor het serveren door.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Slasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla­soep

1
1
  • 1 kropsla
  • 1 ui
  • 25 g boter

Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 min.

2
2
  • 1 el bloem
  • 750 ml groentebouillon (van tablet)

Voeg de sla toe en laat iets slinken. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. binden. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

3
3
  • 125 ml crème fraîche

Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

bewaartip:

Je kunt deze soep invriezen. Roer dan wel de crème fraîche er pas vlak voor het serveren door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.