Sla­soep met kom­kom­mer

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was en droog de sla en snijd de bladen in repen. Fruit het uitje in een soeppan in de olie, tot het goudbruin is. Roer de sla en de helft van de komkommer erdoor en bak het al omscheppend 2 minuten mee. Schep de crème fraîche door de groenten, verkruimel het kippenbouillontablet erboven en schenk er 1 liter water bij. Laat de soep aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over vier bekers of diepe borden en strooi de rest van de komkommer erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.