Kaas­brood met ui­en­soep

Uiensoep is geen uiensoep zonder brood met kaas, toch?

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Uiensoep is geen uiensoep zonder brood met kaas, toch? 4 personen
3 77

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de broodmix met de helft van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kaas in kleine stukjes. Druk het deeg plat na de eerste keer rijzen, tot een lap. Verdeel de kaas erover. Vouw in drieën en rol stevig op. Vet de ovenplaat in. Laat rijzen op de ingevette bakplaat, met de naad naar beneden.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 25 min. Snijd de uien in ringen. Verhit in een braadpan de rest van de boter. Bak de ui 5 min. Bak de tijm en bloem 1 min. mee. Roer de azijn en bouillon erdoor en laat 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  3. Laat het brood iets afkoelen. Serveer de soep met de helft van het kaasbrood. De rest van het kaasbrood is in aluminiumfolie verpakt 1-2 dagen houdbaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 2.345 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 14-15

Kaasbrood met uiensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­brood met ui­en­soep

1
1
  • 25 g boter
  • 500 g broodmix wit
  • 200 g blauwaderkaas

Bereid de broodmix met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kaas in kleine stukjes.

2
2

Druk het deeg plat na de eerste keer rijzen, tot een lap. Verdeel de kaas erover. Vouw in drieën en rol stevig op. Vet de ovenplaat in.

3
3

Laat rijzen op de ingevette bakplaat, met de naad naar beneden.

4
4

Verwarm de oven voor op 225 °C.

5
5
  • 8 uien
  • 25 g boter

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 25 min. Snijd de uien in ringen. Verhit in een braadpan de boter. Bak de ui 5 min.

6
6
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el bloem
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 liter groentebouillon

Bak de tijm en bloem 1 min. mee. Roer de azijn en bouillon erdoor en laat 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

7
7

Laat het brood iets afkoelen. Serveer de soep met de helft van het kaasbrood. De rest van het kaasbrood is in aluminiumfolie verpakt 1-2 dagen houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.