Oven­scho­tel kip

Haal de mediterrane keuken in huis met deze ovenschotel met kip. Lekker met gnocchi of krokant gebakken aardappels.

(336)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Haal de mediterrane keuken in huis met deze ovenschotel met kip. Lekker met gnocchi of krokant gebakken aardappels. 4 personen
3 336

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • braadslee

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook en winterpeen fijn. Bestuif de kip met de bloem en bestrooi met peper en zout.
  2. Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees 10 min. op middelhoog vuur rondom aan. Voeg de bleekselderij, winterpeen, ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep alles in de braadslee of ovenschaal.
  3. Schenk de wijn in de braadpan waarin de kip is gebraden en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes, het bouillontablet en de laurierblaadjes toe en verwarm tot het bouillontablet is opgelost. Schenk het mengsel bij de kip en de groenten en schep om.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 1 uur in de oven. Schep af en toe om. Snijd de selderij fijn. Bestrooi de kip vlak voor het serveren met de selderij.

variatietip:

Voeg voor een kleurig en extra hartig accent eventueel de laatste 10 min. 2 el groene en 2 el zwarte olijven zonder pit toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel kip

1
1
  • 2 stengels bleekselderij

Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd fijn.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g winterpeen

Snipper de ui en snijd de knoflook en winterpeen fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 4 kippenbouten
  • 4 el bloem

Bestuif de kip met de bloem en bestrooi met peper en zout.

4
4
  • 4 el olijfolie

Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees 10 min. op middelhoog vuur rondom aan.

5
5

Voeg de bleekselderij, winterpeen, ui en knoflook toe en bak nog 5 min.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7

Schep alles in de braadslee of ovenschaal.

8
8
  • 400 ml volle rode wijn

Schenk de wijn in de braadpan waarin de kip is gebraden en laat deze tot de helft inkoken.

9
9
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de tomatenblokjes, het bouillontablet en de laurierblaadjes toe en verwarm tot het bouillontablet is opgelost.

10
10

Schenk het mengsel bij de kip en de groenten en schep om.

11
11

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 1 uur in de oven. Schep af en toe om.

12
12
  • 3 el selderij

Snijd de selderij fijn. Bestrooi de kip vlak voor het serveren met de selderij.

variatietip:

Voeg voor een kleurig en extra hartig accent eventueel de laatste 10 min. 2 el groene en 2 el zwarte olijven zonder pit toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.