Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

Samen eten? Deze feestelijke pasteibakjes zijn weer helemaal terug van weggeweest.

  • hoofdgerecht
  • 8 stuks
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Samen eten? Deze feestelijke pasteibakjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. 8 stuks
3 35

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de stelen en blaadjes van de bladselderij (apart van elkaar) fijn. Doe de kippenbouten met het water in een ruime pan. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurier, bladselderijstelen en het zout toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel 1 uur zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Schenk de hete bouillon door een zeef en vang op. Laat in 30 min. afkoelen. Haal ondertussen met een vork het vlees van de kippenbouten. Het vel wordt niet gebruikt.
  2. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Bak 2 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend en beetje bij beetje 1 liter bouillon toe, tot de ragout de gewenste dikte heeft en mooi glad is. Voeg het kippenvlees en 2/3 van de bladselderij toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bereid ondertussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel 2/3 van de ragout over de pasteibakjes en garneer met de rest van de bladselderij. Serveer de rest van de ragout erbij.

bereidingstip:

Je kunt de ragout 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pasteitjes met kipragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tjes met ki­pra­gout

1
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 40 g bladselderij

Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij in grove stukken en snijd de stelen en blaadjes van de bladselderij (apart van elkaar) fijn.

2
  • 1½ kg kippenbout
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el zout

Doe de kippenbouten met het water in een ruime pan. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurier, bladselderijstelen en het zout toe.

3

Breng aan de kook en laat zonder deksel 1 uur zachtjes koken. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Schenk de hete bouillon door een zeef en vang op.

4

Laat in 30 min. afkoelen. Haal ondertussen met een vork het vlees van de kippenbouten. Het vel wordt niet gebruikt.

5
  • 140 g boter
  • 140 g bloem

Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en voeg al roerend de bloem toe. Bak 2 min. op laag vuur (roux).

6

Voeg al roerend en beetje bij beetje 1 liter bouillon toe, tot de ragout de gewenste dikte heeft en mooi glad is.

7

Voeg het kippenvlees en 2/3 van de bladselderij toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 12 pasteibakjes

Bereid ondertussen de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9

Verdeel 2/3 van de ragout over de pasteibakjes en garneer met de rest van de bladselderij. Serveer de rest van de ragout erbij. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt de ragout 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.