Pasta­scho­tel met ge­rook­te ma­kreel

Even kort de pasta koken en hup de oven in: zo makkelijk kan het zijn!

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Even kort de pasta koken en hup de oven in: zo makkelijk kan het zijn! 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Giet de makreelfilets af en vang de olie op. Vet de ovenschaal dun in met wat van deze olie. Verhit de rest van de olie en roerbak de Italiaanse roerbakmix 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng alles op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Laat de farfalle uitlekken en schep deze bij de roerbakmix. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Schep de helft van de bechamelsaus door het gerecht en schep dit in de ovenschaal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Pastaschotel met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met ge­rook­te ma­kreel

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 380 g gerookte makreelfilet
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 400 g tomatenblokjes

Giet de makreelfilets af en vang de olie op. Vet de ovenschaal dun in met wat van deze olie. Verhit de rest van de olie en roerbak de Italiaanse roerbakmix 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng alles op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 50 g bechamelsaus
  • 500 ml melk
  • 75 g gemalen belegen kaas 30+

Laat de farfalle uitlekken en schep deze bij de roerbakmix. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Schep de helft van de bechamelsaus door het gerecht en schep dit in de ovenschaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.