Zalm­cour­get­te­la­sag­ne

(381)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 381

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette met een kaasschaaf in plakken. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.
  2. Vet de ovenschaal in. Schenk een laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnevellen. Leg de helft van de courgette en zalm op de lasagne en dek af met de saus. Herhaal dit en dek af met een laag lasagnevellen. Schenk de rest van de saus er bovenop. Bestrooi met de kaas. Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar worden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 52-01

Zalmcourgettelasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­cour­get­te­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 courgettes
  • 50 g besciamella sausmix
  • 1 liter melk

Snijd de courgette met een kaasschaaf in plakken. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 200 g groene lasagnevellen

Vet de ovenschaal in. Schenk een laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnevellen.

4
4
  • 200 g gerookte zalm

Leg de helft van de courgette en zalm op de lasagne en dek af met de saus. Herhaal dit en dek af met een laag lasagnevellen.

5
5
  • 175 g geraspte belegen kaas

Schenk de rest van de saus er bovenop. Bestrooi met de kaas. Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.