Pasta­scho­tel met broc­co­li en kaas

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Scheur de blaadjes van het basilicum. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout 6 min. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin, voeg op het laatst de knoflook toe. Snijd de helft van de kaas in stukjes. Giet de farfalle af en schep de gebakken ui, de stukjes kaas en de helft van het basilicum erdoor. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de broccoliroosjes over de pasta en dek het geheel af met de rest van de kaas.
  3. Schuif de schaal onder in de oven en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in ca. 15 min. Strooi de rest van het basilicum over het gerecht en serveer het op borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 26-27

Pastaschotel met broccoli en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met broc­co­li en kaas

1
1
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 600 g broccoli
  • 15 g basilicum

Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Scheur de blaadjes van het basilicum.

2
2
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout 6 min.

3
3

Verwarm de oven voor op 225 °C.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin, voeg op het laatst de knoflook toe.

5
5
  • 200 g jong belegen kaas

Snijd de kaas in stukjes. Giet de farfalle af en schep de gebakken ui, stukjes kaas en de helft van het basilicum erdoor.

6
6
  • 200 g jong belegen kaas

Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de broccoliroosjes over de pasta en dek het geheel af met de kaas.

7
7

Schuif de schaal onder in de oven en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in ca. 15 min.

8
8

Strooi de rest van het basilicum over het gerecht en serveer het op borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.