Spruit­jes­stamp­pot met gei­ten­kaas en olij­ven

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 166

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de spruitjes de laatste 10 min. mee. Giet af, maar laat een laagje water van 5 mm achter in de pan. Doe de aardappelen en spruitjes terug in de pan. Voeg de olie, knoflook en geitenkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep de peterselie en de olijven erdoor en verdeel de stamppot over 4 borden.

Tip:

Peterselie is ook lekker in een soep, stoofpot of salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.