Stamp met sper­zie­bo­nen, to­nijn en olij­ven

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen met schil in vieren en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek de sperziebonen doormidden. Kook ze in water in ca. 7 min. beetgaar.
  3. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de aardappelen en de slagroom toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de sperziebonen, de tonijn met olie en de olijven erdoor. Verwarm nog 2 min. en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.