Spa­ghet­ti met ge­hakt en knof­look­olij­ven

Zes ingrediënten, twee pannen, een klein half uurtje tijd: perfect maandagavondrecept.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zes ingrediënten, twee pannen, een klein half uurtje tijd: perfect maandagavondrecept. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het gehakt in 5 min. rul en bruin. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Voeg de tomatensaus toe aan het gehakt en verwarm op laag vuur 15 min.
  2. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd het basilicum in reepjes.
  4. Giet de pasta af en schep het door de saus. Voeg de helft van het basilicum toe. Bestrooi de spaghetti met de olijven, pijnboompitten, de rest van het basilicum en de geraspte jonge kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 41

Spaghetti met gehakt en knoflookolijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ge­hakt en knof­look­olij­ven

1
  • 300 g half-om-halfgehakt

Bak het gehakt in 5 min. rul en bruin.

2
  • 4 el pijnboompitten

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.

3
  • 470 g sugo isolana (pastasaus)

Voeg de tomatensaus toe aan het gehakt en verwarm op laag vuur 15 min.

4
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
  • 15 g basilicum

Snijd het basilicum in reepjes.

6

Giet de pasta af en schep het door de saus. Voeg de helft van het basilicum toe.

7
  • 4 el geraspte jonge kaas
  • 4 el pijnboompitten
  • 150 g groene knoflookolijven

Bestrooi de spaghetti met de olijven, pijnboompitten, de rest van het basilicum en de geraspte jonge kaas.

8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.