Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het gehakt op smaak met de kruiden en peper en zout. Rol van het gehakt kleine balletjes. Verhit in een hapjespan olie en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan. Bak in het bakvet de spekreepjes 2 min. Voeg de groentemix toe en bak nog 3 min. Schep de tomatensaus door de groentemix en breng het geheel aan de kook. Leg de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel nog 15 min. zachtjes in een pan met deksel. Saus indien nodig verdunnen met wat water.
  2. Kook in ruim kokend water met zout de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de macaroni af en verdeel deze over de diepe borden. Schep de gehaktballetjes met de saus erop en strooi de geraspte kaas erover.

Tip:

prijs per persoon 2.00 (in mei 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

1
1
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 1 el italiaanse keukenkruiden

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en peper en zout. Rol van het gehakt kleine balletjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 100 g ontbijtspek
  • 250 g macaroni-spaghettigroente

Verhit in een hapjespan olie en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan. Bak in het bakvet de spekreepjes 2 min.

3
3
  • 250 g macaroni-spaghettigroente
  • 470 g sugo tradizionale

Voeg de groentemix toe en bak nog 3 min. Schep de tomatensaus door de groentemix en breng het geheel aan de kook.

4
4

Leg de gehaktballetjes in de saus en verwarm het geheel nog 15 min. zachtjes in een pan met deksel. Saus indien nodig verdunnen met wat water.

5
5
  • 400 g macaroni grande

Kook in ruim kokend water met zout de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de macaroni af en verdeel deze over de diepe borden.

6
6
  • 150 g geraspte kaas

Schep de gehaktballetjes met de saus erop en strooi de geraspte kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.