Ki­prol­le­tjes met blau­we kaas

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de kipfilets horizontaal in de lengte doormidden tot 4 dunne schnitzels en sla ze vervolgens nog wat platter met een deegroller of een steelpan. Snijd de kaas in plakken. Verdeel ze over de schnitzels, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kiprolletjes met peper. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de rolletjes in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes met de tijm in 10 min. goudbruin en gaar. Kook de broccoli in weinig water met zout in 5 min. beetgaar. Neem de kiprolletjes uit de pan en leg ze op 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de broccoli.

Tip:

De blauwaderkaas kunt u vervangen door jonge kaas. Voor een extra hartig accent kunt u een plakje ham toevoegen: leg op elke schnitzel een plak ham, leg daarop de kaas en volg verder het recept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.