Broc­co­li-moz­za­rel­la­scho­tel

Geef broccoli een Italiaanse twist met ansjovis, tijm en mozzarella.

(399)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geef broccoli een Italiaanse twist met ansjovis, tijm en mozzarella. 4 personen
3 399

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli en roosjes en de steel in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verdeel de helft van de broccoli, de helft van de aardappelschijfjes en de ansjovis over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de helft van de tijm en peper en zout naar smaak. Bedek met de helft van de in plakjes gesneden mozzarella. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  3. Bak de broccolischotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast of vries de schotel in. Ingevroren is het gerecht maximaal 3 maanden houdbaar. Verwarm de (ontdooide) schotel in 20 min. in de oven op 180 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-mozzarellaschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-moz­za­rel­la­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g broccoli

Snijd de broccoli en roosjes en de steel in plakjes. Kook de broccoli in water met zout in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verdeel de helft van de broccoli, de helft van de aardappelschijfjes en de ansjovis over de ingevette ovenschaal.

4
4
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 250 g mozzarella

Bestrooi met de helft van de tijm en peper en zout naar smaak. Bedek met de helft van de in plakjes gesneden mozzarella.

5
5

Herhaal met de rest van de ingrediënten.

6
6

Bak de broccolischotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

bewaartip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast of vries de schotel in. Ingevroren is het gerecht maximaal 3 maanden houdbaar. Verwarm de (ontdooide) schotel in 20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.