Boe­ren­kool­scho­tel met blau­we kaas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 ºC voorverwarmen. Boerenkool 5 min. koken en uit laten lekken. Bacon in blokjes snijden. In koekenpan bacon krokant en bruinbakken. Uien pellen en snipperen. Bacon uit pan halen en uien 3 min. in bakvet fruiten. Boerenkool mengen met bacon en ui. Kaas verkruimelen en door boerenkool roeren. Boerenkool in ovenschaal leggen. Aardappelschijfjes erboven leggen. Aardappel Anders over ovenschaal verdelen. Ovenschotel 40 min. in oven bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.