Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees met schil in stukken. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookwater.
  2. Verhit 2/3 van de olie in een braadpan, leg het gehakt erin en roerbak het rul en bruin. Voeg de ui en de spitskool toe en roerbak 3 min. Schep de pompoen, de knoflook en de sambal erbij, voeg het opgevangen kookwater toe en stoof het gerecht afgedekt 20 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de fusilli om met de rest van de olie en verdeel het over 4 diepe borden. Schep de groentestoof erop.

Tip:

De schil van de oranje pompoen is zo dun, dat hij zacht wordt tijdens de bereiding.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 52-53

Pikante spitskool-pompoenstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­kan­te spits­kool-pom­poen­stoof

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in stukken, verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd het vruchtvlees met schil in stukken.

2
2
  • 300 g fusilli

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookwater.

3
3
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Snijd de ui in partjes. Verhit de olie in een braadpan, leg het gehakt erin en roerbak het rul en bruin.

4
4
  • 1 zak spitskool

Voeg de ui en de spitskool toe en roerbak 3 min.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl sambal

Snijd de knoflook fijn. Schep de pompoen, de knoflook en de sambal erbij, voeg het opgevangen kookwater toe en stoof het gerecht afgedekt 20 min.

6
6
  • 1 el olijfolie

Breng op smaak met peper en zout. Schep de fusilli om met de olie en verdeel het over de diepe borden. Schep de groentestoof erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.