Ge­bak­ken tar­taar met spits­kool

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de spitskool in repen en de ui in ringen. Meng de spitskool met de sladressing in een kom en zet die in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Verhit 3 el olijfolie in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper naar smaak.
  3. Verhit de resterende 2 el olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak de tartaartjes in 2 minuten per kant goudbruin en rosé vanbinnen. Neem de tartaartjes uit de pan en houd ze warm onder een deksel of in aluminiumfolie. Bak in het bakvet van de tartaartjes de uiringen goudbruin en zacht.
  4. Verdeel de aardappelschijfjes over 4 borden en leg er een tartaartje bij. Schep de uiringen op de tartaartjes en geef de spitskool er apart bij.

Tip:

U kunt de tartaartjes ook grillen. Bestrijk ze aan beide kanten met de 2 el olijfolie en gril ze in 2 minuten per kant goudbruin en vanbinnen rosé.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken tartaar met spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken tar­taar met spits­kool

1
1
  • 300 g spitskolen
  • 1 zoete ui
  • 4 el Thousand Islands sladressing

Snijd de spitskool in repen en de ui in ringen. Meng de spitskool met de sladressing in een kom en zet die in de koelkast.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit de olijfolie in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes aan beide kanten in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.

3
3

Bestrooi de tartaartjes met zout en peper naar smaak.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 4 tartaartjes

Verhit de olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak de tartaartjes in 2 minuten per kant goudbruin en rosé vanbinnen.

5
5

Neem de tartaartjes uit de pan en houd ze warm onder een deksel of in aluminiumfolie.

6
6

Bak in het bakvet van de tartaartjes de uiringen goudbruin en zacht. Verdeel de aardappelschijfjes over de borden en leg er een tartaartje bij.

7
7

Schep de uiringen op de tartaartjes en geef de spitskool er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.