Pad­den­stoe­len­bouil­lon

Geserveerd als krokant paddenstoeltje met een helder soepje als verrassing.

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(217)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Geserveerd als krokant paddenstoeltje met een helder soepje als verrassing. 8 personen
3 217

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 ovenvaste soepkommen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi het bladerdeeg. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd de grotere exemplaren doormidden. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paddestoelen 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de bosui in ringen en ris de blaadjes van de tijm en bak nog 1 min. mee. Doe het water met de bouillontablet in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. trekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe. Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen. Klop het ei los. Bestrijk de randen van de kommen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met het losgeklopt ei.
  3. Zet de kommen ca. 15 min. in de oven tot de bladerdeegdakjes bol staan en goudbruin zijn. Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. Pas op, er kan stoom uit komen!

serveertip:

Lekker als tussengerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenbouillon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­bouil­lon

1
1
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 300 g paddenstoelenmelange

Ontdooi het bladerdeeg. Maak de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd de grotere exemplaren doormidden.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de paddestoelen 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 3 bosuien
  • 10 takjes tijm
  • 750 ml kraanwater
  • 2 bouillontabletten

Snijd de bosui in ringen en ris de blaadjes van de tijm en bak nog 1 min. mee. Doe het water met de bouillontablet in een soeppan.

4
4

Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. trekken. Laat de bouillon afkoelen tot lauw.

5
5

Verwarm de oven voor op 175 °C.

6
6
  • 8 tl olijfolie extra vierge met truffelaroma

Verdeel de bouillon over de soepkommen en voeg aan iedere kom 1 tl truffelolie toe.

7
7

Snijd uit het bladerdeeg cirkels die net iets groter zijn dan de kommen.

8
8
  • 1 ei

Klop het ei los. Bestrijk de randen van de kommen met water en bedek ze met bladerdeeg. Druk vast en bestrijk met het losgeklopt ei.

9
9

Zet de kommen ca. 15 min. in de oven tot de bladerdeegdakjes bol staan en goudbruin zijn.

10
10

Zet de kommen op tafel en breek het bladerdeeg open. Pas op, er kan stoom uit komen!

serveertip:

Lekker als tussengerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.