Bli­ni's met pad­den­stoe­len­ka­vi­aar

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop in een kom de poffertjesmix met de melk en het ei tot een glad beslag. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan. Schenk met een soeplepel 3 tot 4 kleine porties beslag los van elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes (blini's) 1 minuut per kant. Bak er 12 en leg ze op bordjes. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de knoflook en de sjalot 30 seconden. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 3-4 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maal het mengsel grof in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de truffelolie erdoor en laat de 'paddenstoelenkaviaar' afkoelen. Leg de blini's op borden en schep er royaal zure room op. Verdeel de paddenstoelenkaviaar erover en leg op elke blini wat sprietjes bieslook. Lekker met rode sla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.