Var­kens­fi­let­rol­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede, keukentouw

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de rollade op kamertemperatuur komen, verwijder het netje en bestrooi met peper en zout. Bind de rollade op door een lang stuk keukentouw over de hele lengte rond de rollade te winden. Knoop bovenlangs vast. Door het touw goed aan te trekken wordt de rollade mooi rond en beter snijdbaar. Meng de crème fraîche met de peterselie, de knoflook, de mosterd en het paneermeel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrijk de bovenkant van de rollade met dit mengsel. Schenk de olie in een braadslee en leg de rollade erin. Bak de rollade 40-50 min., afhankelijk van het gewicht. Neem uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees nog 10 min. rusten. Snijd de rollade in plakken en verwijder het touw. Lekker met de gewokte spruitjes met pecannoten en de pompoenpuree (zie recepten elders op ah.nl).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.