Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

Door de rollade te bedekken met spek blijft hij lekker sappig en krijgt hij extra smaak.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de rollade te bedekken met spek blijft hij lekker sappig en krijgt hij extra smaak. 6 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het netje van de rollade. Leg de helft van de salie op het vlees. Bedek de rollade voor 2/3 met de lardo door het spek overlappend en dakpansgewijs op de salie te leggen. Laat de onderkant vrij. Wikkel de bijgeleverde elastiekjes om de rollade. Leg de rest van de salie in het midden van de ovenschaal. Leg de rollade erop met de spekkant naar boven.
  2. Bak de rollade ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 °C. Steek de vleesthermometer in het vlees, zet de schaal terug in de oven en bak nog ca. 25 min., tot het vlees een kerntemperatuur van 62 °C bereikt heeft. Leg de rollade op een schaal en laat afgedekt 10 min. rusten voordat je hem aansnijdt.

combinatietip:

Serveer met aardappelwaaiers. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 35 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 310 mg
Tags
Ook te zien in

Varkensfiletrollade met salie en lardo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 7½ g salie
  • 900 g varkensfiletrollade

Haal het netje van de rollade. Leg de helft van de salie op het vlees.

3
3
  • 100 g lardo (Italiaans spek)

Bedek de rollade voor ⅔ met de lardo door het spek overlappend en dakpansgewijs op de salie te leggen. Laat de onderkant vrij.

4
4

Wikkel de bijgeleverde elastiekjes om de rollade.

5
5

Leg de rest van de salie in het midden van de ovenschaal. Leg de rollade erop met de spekkant naar boven.

6
6

Bak de rollade ca. 20 min. in het midden van de oven.

7
7

Neem de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 °C.

8
8

Steek de vleesthermometer in het vlees, zet de schaal terug in de oven en bak nog ca. 25 min., tot het vlees een kerntemperatuur van 62 °C bereikt heeft.

9
9

Leg de rollade op een schaal en laat afgedekt 10 min. rusten voordat je hem aansnijdt.

combinatietip:

Serveer met aardappelwaaiers. Zie het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.